به گزارش گروه مدیا کلینیک سمین به نقل از انتخاب نیوز
سه غذای شگفت انگيز براي سلامت و زيبايی خانم ها
ماهي همواره بخش مهمي از تغذيه انسان است، اين ماهي پروتئين بسيار بالايي دارد ، ويتامين ها و مواد معدني (از جمله پتاسيم، سلنيوم و ويتامين B12). علاوه بر اين، ماهي هاي روغني مانند ، ماهي قزل آلا، حاوي اسيدهاي ارزشمند چرب امگا 3 است.
امگا 3 اسيد چرب ضروري است که توسط بدن ساخته نمي شود و بايد از طريق رژيم غذايي دريافت شود. چرا ما به آن نياز داريم ؟ ظاهرا ، 30٪ از ماده خاکستري مغز ما نياز به امگا 3 دارد. بنابراين، مصرف اين اسيد به طور منظم به ظرفيت فکري ما کمک کرده و خطر ابتلا به زوال شناختي در افراد مسن را کاهش مي دهد.
قزل آلا همچنين از سيستم عصبي و قلب و عروق ما ، محفاظت ميکند تا دچار مشکلاتي مانند حمله قلبي، فشار خون بالا نشويم و حتي از بروز افسردگي جلوگيري شود. تريپتوفان ، که در ماهي قزل آلا وجود دارد ، آرام بخش طبيعي است.
قزل آلا همچنين از سيستم عصبي و قلب و عروق ما ، محفاظت ميکند تا دچار مشکلاتي مانند حمله قلبي، فشار خون بالا نشويم و حتي از بروز افسردگي جلوگيري شود. تريپتوفان ، که در ماهي قزل آلا وجود دارد ، آرام بخش طبيعي است.
اين بدان معني است که خوب بخوابيد و خواب راحتي داشته باشيد ، پس ماهي قزل آلا را به برنامه رژيم غذايي خود اضافه کنيد.
ماهي قزل آلا شامل 32 آمينه هورمون پلي پپتيدي اسيد خاص به نام کلسي تونين، است. اين عنصر سنتز کلاژن را افزايش ميدهد که به قوي شدن استخوانها خيلي کمک ميکند، مفاصل را انعطاف پذير و پوست را جوان و صاف مي کند.
ماهي قزل آلا شامل 32 آمينه هورمون پلي پپتيدي اسيد خاص به نام کلسي تونين، است. اين عنصر سنتز کلاژن را افزايش ميدهد که به قوي شدن استخوانها خيلي کمک ميکند، مفاصل را انعطاف پذير و پوست را جوان و صاف مي کند.
بهتر است ماهي قزل آلا 2-3 بار در هفته ، استفاده کنيد. مي توانيد ماهي را پخته ، کبابي ، آب پز، بخار پز کنيد. در اينجا يک دستور غذايي از ماهي قزل آلا را آموزش ميدهيم.
2 قطعه ماهي قزل آلا (250 گرم) را اينگونه طبخ کنيد:
4 قاشق غذاخوري سس سويا
آب ليمو 1 قاشق غذا خوري
1 قاشق غذا خوري روغن زيتون
حداقل، يک ساعت قبل سس سويا آب ليمو، نمک و سرکه و ادويه جات و گوشت ماهي را دران مي خوابانند در يخچال قرار دهيد،. در تابه هر دو طرف را 3 دقيقه سرخ کنيد.
2 قطعه ماهي قزل آلا (250 گرم) را اينگونه طبخ کنيد:
4 قاشق غذاخوري سس سويا
آب ليمو 1 قاشق غذا خوري
1 قاشق غذا خوري روغن زيتون
حداقل، يک ساعت قبل سس سويا آب ليمو، نمک و سرکه و ادويه جات و گوشت ماهي را دران مي خوابانند در يخچال قرار دهيد،. در تابه هر دو طرف را 3 دقيقه سرخ کنيد.
2. جعفري
ارزش غذايي جعفري اغلب دست کم گرفته شده است. ولي خاصيت آن بسيار منحصر بفرد است و خوردن آن ضروري است. به ويژه براي مردم ساکن در شهرستانها بزرگ، و همچنين افراد سيگاري، چرا که اثرات مخرب محيط زيست ناسالم را خنثي مي کند.
3. روغن بزرک
روغن بزرک از گياه کتان ساخته شده است . اين روغن منبع خوبي از اسيد چرب امگا 3 است و تمام کساني که از آن استفاده ميکنند اثر شگرف آن را بر مو و ناخن مي بينند. مصرف روغن بزرک براي تقويت پوست و به رشد خوب مو کمک ميکند . از شکستن ناخن پيشگيري مي کند. روغن بزرک امگا 6 دارد که به ندرت در غذاهاي ديگر يافت مي شود. اسيد چرب امگا 6 نقش مهمي در رشد سلول بازي مي کند و کاملا براي مغز و ماهيچه ضروري است. بنابراين، هر روز 1 قاشق غذا خوري روغن بذرک به سالاد خود اضافه کنيد.
اگر عطر و طعم روغن بذرک را دوست نداريد به جاي آن دانه بزرک بخوريد. اگر براي بار اول مي خواهيد بخوريد بهتر است آن را به اين شيوه استفاده کنيد:
3 قاشق غذاخوري بلغور جو دوسر
1 قاشق غذا خوري بذر کتان
10 توت
شير سويا 1 فنجان
همه مواد را مخلوط کنيد و بخوريد.
3 قاشق غذاخوري بلغور جو دوسر
1 قاشق غذا خوري بذر کتان
10 توت
شير سويا 1 فنجان
همه مواد را مخلوط کنيد و بخوريد.
(امیدوارم از مطالب لذت برده باشید)
مجموعه ی کلینیک پوست و مو و زیبایی سمین
دکتر زهرا ادبی